Inför Kolfiberrodet 2018

I helgen går Kolfiberrodret av stapeln. En av årets absoluta höjdpunkter och i år över 140 båtar på startlinjen. Helt otroligt bra jobbat av Staffan och Skoglund!

Vi har varit med båda tidigare upplagorna med Wasan och det här rejset är verkligen episkt bra. Att få glida fram genom Stockholms skärgård under en ljus natt räcker långt bara det. När man dessutom konstant har båtdueller, navigationsutmaningar och båthantering i den som alltid genomtrixiga banan är det nära fulländning.

Kolfiberrodret 2017 – myckt trix och knix från banläggaren och konstanta dueller i 20+ timmar.

Kolfiberrodret är samtidigt det i särklass jobbigaste rejset. För mig har vare sig Seapilot eller Gotland Runt någonsin kommit i närheten av den utmattning man känt under denna tävling. Nästan så jag skrämmer upp mig själv och blir lite rädd för denna vända med betydligt större båt och krafter. Nä – lite klokare har man nog blivit senaste åren. Och fysiken är helt ok så orken ska bara räcka, kanske unnar vi oss någon halvtimma var i kojen också. Det brukar löna sig under förmiddagen andra dagen!

Bra inför artiklar av Tango och Calluna

Kolfiberrodret 2017 – då tampades vi med Seascape 27:an Hammerscape stora delar av tävlingen. I fjol var det väldigt lättvindsbetonat, passade inte v¨år dåvarande båt/setup men det var å andra sidan gott om tillfällen att vila på railen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *