Once in a lifetime

Skaffade nytt kök i helgen, det som satt i båten var bortom räddning. Givetvis kostar en ny balansupphängningen typ lika mycket som köket. Tittar på skissen av balansupphängningen och konstaterar att den givetvis inte har en likhet med den befintliga. Fattar det enda rationella beslutet att mot allt bättre vetande försöka att modda plåtbitarna som satt på det gamla köket och ”fixa till något”. Hur svårt kan det vara?

Utrustad med borrar i alla tänkbara dimensioner, stora sortimentslådan med maskinskruv och mutter, skjutmått, måttband och klubbhusets pelarborr och metallverkstad i bakhuvudet så var förvåningen såklart total när metallbitarna från det gamla köket plockas upp och förborrad hålbild i nya köket i princip är identisk. Behövde byta från M5 med låsmutter till 1 cm längre M4 (utan mutter för det nya köket hade infällda gängor!) sen var det bara att skruva upp det på plats. Har aldrig varit med om något liknande och utgår från att det aldrig kommer att hända igen!

Plug and play. Ok – behöver nog komplettera med att lägga in 1 cm passbitar på sidorna, det var visst lite smalare än det tidigare. Men balansupphängningen var bara att kroka i!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *