ÅFOR resume – med film

Det räckte inte hela vägen, men vad skoj vi hade hela vägen ner till Gotska Sandön. 20 sjömil norr därom skuggade vi J/111 CAG men i efterdyningarna av en broach så gick såväl topp som båda lik i vår tredje och sista spinnaker. De två andra hade vi poppat redan på Kanan. Dom var från 2015 men måste levt ett hårt liv med mycket fukt och salt, för även om vi var lite elaka mot dom så skulle friskt nylon tålt belastningen.

Bakluckeloppis – några bud?

Nåväl, utan undanvindssegel och med 120 sjömil med vinden rakt akteröver så fanns inte motivationen kvar att fuölfölja. Kl 23 så bröt vi och kryssade upp till Sandhamn med J4 och två rev. Det blåste rätt bra!

Stort tack Christer för filmande och klippning!

Filmdags ÅFOR 2018!

Och en oredigerad undanvindsrepa ?

Ok då… en till!

Vi hade kul utför som synes, men ganska bra fart i båten även genom skärgården. Kände oss jämnstarka med båda J/111 och tyckte att vi seglade båten rätt bra. Helt klart ett steg framåt! Nästa år och med nytt nylon ?

5 reaktioner på ”ÅFOR resume – med film”

 1. Fan va surt! Vi spräckte vår enda med 20NM kvar till Hoburgen. Låg 2-3 I klassen fram till Visby då ett bleke med efterföljande bleke I höjd med Utö gjorde att vi halkade ner till en sjätte plats. Helt sjukt att man va ute så länge på banan ändå med tanke på farten ner till Hoburgen. Hoppas dina spinn går att rädda!

  1. Ja uach för både poppade spinnakers och bleken ?

   Hade koll på er fina segling via trackern och led verkligen med er när ni fastnade. Men fint resultat ändå, hoppas ni känner stolthet över 6e platsen trots allt!

 2. Du slapp eländeskryssen från Hoburgen, vi hade brutalt mkt vind första timmen/arna och stönig sjö. Sen kom det flera klassiska Gotlands-punkor enligt fin tradition. Den utanför Visby var absolut värst, kallt som fasen var det också. Värmare står högt på listan nu igen. Man är väl dum i huvudet men klart man kör nästa år igen! ?

  1. Var lite udda känsla att kliva ur race mode och börja kryssa uppåt vid 23 rycket. 2 rev och J4 var lagom, hade 16-17 i byarna och tog nästan 8 h upp t Sandhamn.

   Klart som fasen man kör nästa år igen! Om inte annat så för att toppa maxfarten på 21.27 knop ?

   1. Giddamn 21.27, vi såg 20.8kn som mest (mellan vurporna). Nåja toppfart i all ära men det handlar om medelfart. Vi satte A2 mot slutet innan Hoburgen, det var jättekul i fem minuter sen pekade vi mot Polen istället för pinn-jävlet man ska runt 🙂

    Kvarnade hem rätt mkt rigg innan start, undrar om det bidrog till vår ganska dåliga fart i lätta kryssen efter Visby? Nya tag, snart börjar ju höstsäsongen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *