Vinterpyssel: Söka mätbrev

Snön vräker ner. Mindre perfekt väder för båtfix men bra tillfälle att ordna med årets mätbrevsadministration. Noterar att man lagt till en väldigt kul funktion för att jämföra mätbrev. Lär användas flitigt av alla kalenderbitare!

Nytt i ansökan för i år att man nu kan skicka in foton på mätdekalerna i seglen. Obligatoriskt för SRSv – annars valfritt. Eftersom vi inte har fått båten vägd i Sverige (än), så är det väl egentligen mer en ”bra att ha sak” för stunden men lika bra att ha det överstökat! Båten är vägd i IRC ett flertal gånger men det går tyvärr inte att återanvända dom siffrorna för att få ett verifierat mätbrev i SRS.

Nu väntar 10 dagars nagelbitande innan vi får facit hur hur snabbt vi ska segla i år 😀

A3:an. Mätt vid 62.5% luftfuktighet och 25 graders värme. Klart trevligare väder än i Stockholm den 13 mars!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *