Nose Job pt 1

Börjar bli dags att montera nya peket. Grundplanen var att fästa det i noskonen för att få någon extra decimeter men bestämde mig för att överge det och gå på en mer robust infästning i skrovet i stället. Någon halvklok person började filosofera vad det värsta som kunde hända egentligen var. Tanken på ett hål i förskeppet & våldsamt friflygande peke och A2:a efter en havererad infästning mitt i natten på väg mot Gotska Sandön i 20 knop lyckades inte riktigt lämna näthinnan.

Nosen var ett fint bygge i 4-7 mm homogen kolfiber (vägde in på 2.6 kg) men den får alltså maka på sig för att ge plats åt det nya.

Gick tyvärr bet på att plocka loss den i ett stycke. Gjorde ett ärligt försök, slet i ett par timmar med att plocka loss förstaget och skruva loss de sjuttielvatusen bultar som håller bogbeslaget. Bara för att konstatera att beslaget (som sitter över och låser fasrt noskonen) självklart är limmat med superlimmet Herkules 7000 Xtra Strong DeLuxe. Limmet vann. Grundplanen i papperskorgen, ersattes av demolerande våld.

Självklart ytterst ergonomisk arbetsställning 2.50 upp hängandes över nosen på en ranglig stege. Tur att kolfiber är så lättsågat..

Positivt tänkande – tänk så bra att få bultarna tätade, nu kommer vi aldrig mer ha 10 liter vatten stående i förskeppet.

Ett par timmar och tre bågfilsblad senare är eländet demonterat och demolerat!

En reaktion på “Nose Job pt 1”

  1. Inget går upp mot att få såga o härja rejält med båtstackarn – bra terapi! 🙂 Lycka till med fortsatt installation, för det lär ju inte jävlas…. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *