Storbåtsglädje

2019. Stor båt. Ny anod. 658 kr.

2009. Liten båt. Ny anod. 120 kr

1999. Ännu mindre båt. Utombordare. Anod 0 kr.

Båtkarriärens glädjeämnen. Lätt att glömma (förtränga) hur driftskostnaderna rusar iväg med fot och deplacement. Fler m2 segel, styvare snören, coola & svartare block och fetare winchar fattar man ju liksom att det kommer att dra iväg. Men det är ju någonstans saker som det är kul att shoppa loss på.

Högre stöttor, längre täckställning, större presenning, 4 liter motorolja, knarkdyra zink-anoder och massa m2 extra varvsyta… Shopping-glädjen uteblir liksom varenda gång som det är dags att betala dom räkningarna.

5 reaktioner på ”Storbåtsglädje”

 1. Brukar säga att det går en femhundring varje gång man ska in o handla nån liten sketsak så fort det står ”marint” på möget.

  1. Visst är det så, och köper man VP orginal då jäklar får man betala en till extrapremie ovanpå marin-påslaget 🙂

   Propeller-anoderna saluförs på Biltema. Kostar 109 kr i stället för 458! Axmarin säljer visst den där stor-klumpen som jag köpte dyrt i fackhandeln. Kostar 250 spänn i stället för 658 kr. Känns nästan som en anständig extra premie för förädlingskostnaden av råmaterialet. Nästa gång..

   Zink-klump 20 kr / kg
   Formgjuten zink-klump som det står Volvo Penta på 446 kr / kg
   Formgjuten zink-klump från Axmarin 170 kr/kg

   1. Mhm, helt otroligt ändå… dyra penningar för nåt som ska frätas bort..

    Haha ja fan är sjukt less på det där nu, o så stör det mig att jag inte gjorde det RIKTIGT ordentligt med profiler etc… men ligger så mkt på minuskontot hos sambon pga allt båtmek de senaste åren så fick bli en ”bättre men inte helt bra” lösning.

 2. Alla turer till båtaffären som går under 1k får ses som ren lottovinst! Apropå zink, beställde nytt för evigheter sen men det har inte dykt upp än. Lätt panik. Plums lördag förmiddag… Och det är ju nästan INGENTING kvar att göra, precis som vanligt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *